Koken met lef en liefde

Hartverwarmende chocolade drank

31 jan 2018

Hartverwarmende chocolade drank

Vanavond is er een cacao ceremonie. De deelnemers krijgen een cacao drank gemaakt van speciale cacao uit Zuid Amerika die wordt aangemaakt met kruidige thee. Deze cacao drank heeft de kwaliteit om hun hart te openen. Enkele cursisten komen de keuken in en vragen of ze de drank daar mogen bereiden. Natuurlijk mag dat. Ze gaan aan de slag met pannen en kruiden. Ik heb zelf ook al een paar keer aan zo’n ceremonie mee gedaan, dus ik snap waar het over gaat. Er heerst een vrolijke sfeer; ze hebben ratels en zingen speciale liederen terwijl ze de cacao maken. De sfeer wordt steeds uitgelatener en we dansen door de keuken. Er komt een klein meisje binnen van een jaar of vier en zij wil ook mee dansen. We worden steeds vrolijker met zijn allen; de cacao opent onze harten alleen al door het te bereiden!

Als de ceremonie begint komt een van de deelnemende mannen de keuken in met een kop dampende cacaodrank. Hij komt voor mij staan en kijkt mij intens in de ogen. We maken op een diep gevoelsniveau contact. De beker cacao omvatten we beiden. Hij zegt “ik bied je deze cacao in dankbaarheid aan met de wens dat je je hart mag openen en verder mag verzachten” . Ik ben ontroerd en geef hem een kus. Dankjewel voor dit prachtige gebaar. Ik ga met de beker cacao in de hal zitten tegenover de gesloten deur van de zaal waar de ceremonie plaats vindt. Langzaam en aandachtig drink ik de cacaodrank met de intentie die de man mij gaf. Ik voel me intens verbonden met het energieveld van de groep. Na enige tijd ga ik weer terug naar de keuken.

wtfdivi014-url3

Koken op locatie

wtfdivi014-url3

Voor meerdaagse workshops

wtfdivi014-url3

Biologisch - vers - smaakvol

wtfdivi014-url3

Betrokken en flexibel

Delen? Ja graag!

Deel dit bericht op de Sociale Media