Koken met lef en liefde

Kooktips & Recepten

 

Kooktips

Meer citroen??  Moet je doen!!

Meer citroen?? Moet je doen!!

Ken je dat? Ineens voel je het. Je keel is wat rauw, je neus prikt, je hoofd voelt een beetje zwaar….  “Hè nee, gètver! ik word verkouden; dat is nou het laatste waar ik zin in heb.” Goede raad is duur, maar de oplossing is eigenlijk best goedkoop: een biologische citroen en wat rauwe honing. De magische citroen doodt onder andere verwekkers van verkoudheid en griep en geeft je afweer een flinke oppepper. Eet ‘m met huid en haar op. Ja, je leest het goed, met huid en haar, dus schil, pitten; de hele citroen (zie recept verderop). Doe dat een paar dagen achter elkaar en je verkoudheid zal snel afnemen.

Lees meer
5 Onmisbare ingrediënten in een gezonde salade

5 Onmisbare ingrediënten in een gezonde salade

Kom je met je saladefantasie niet veel verder dan ijsbergsla uit en zakje met wat tomaten en komkommer? Wordt dat niet een beetje saai? Heb je eigenlijk geen idee wat je nog meer zou kunnen doen? Kan het wellicht ook een tikkie gezonder? Als je wilt weten hoe het anders kan, kijk dan eens hieronder naar de 5 onmisbare ingrediënten in een gezonde salade.

Lees meer
Havermoutpap? Gètver!!!

Havermoutpap? Gètver!!!

Heb je ook een pap-trauma? Je weet wel, die havermout van vroeger, gemaakt met melk? Die lucht alleen al. Veel mensen krijgen de neiging te kokhalzen bij het woord “havermoutpap”. Als kind moesten we het eten, omdat het gezond zou zijn voor ons. Maar lekker… Zelfs een heleboel suiker kon de ellende niet goed maken.

Lees meer

Recepten

Recept voor lekkere haverpap

Recept voor lekkere haverpap Recept voor 1 persoon: Doe het volgende in een pannetje (bij voorkeur met dikke bodem) 2 handjes havervlokken 1 handje gierst 1 eetlepel rozijnen 1 gedroogde vijg in stukjes 1 gedroogde pruim in stukjes 1 gedroogde abrikoos in stukjes 1...

Lees meer

Koolrabi salade met ingemaakte citroen en mierikswortel

Vermeng de plakjes met de ingemaakte citroen, het sap, de mierikswortel, de peterselie, wat peper en zout naar smaak en een scheut olijfolie. Meng alles goed door elkaar en laat een half uurtje intrekken voor je de salade serveert. De mierikswortel laat dan zijn smaak lekker los.

Lees meer

Ingemaakte citroenen

Ingemaakte citroenen Ingrediënten: Een weckpot van ongeveer 1 liter, met deksel zonder ring, goed schoongemaakt met soda en heet water. 10-12 biologische citroenen,  10 dessertlepels (grote theelepel) fijn zeezout. Hoe maak je het? Was de citroenen en boen ze schoon....

Lees meer

Citroen met huid en haar tegen verkoudheid

Was de citroen en snijd het zwarte puntje eraf (dit is het enige dat je weg gooit). Snij de citroen in stukken en doe in een mengbeker. Voeg wat water toe en zet de staafmixer erin. Je kunt ‘m ook in de blender doen. Maal alles fijn. Doe er een theelepel honing bij en zo nodig nog wat water als je het te sterk vindt smaken. Drink dit mengsel op. Herhaal een paar dagen achter elkaar.

Lees meer