Koken met lef en liefde

Monique vertelt

Koninklijk bezoek

Koninklijk bezoek

Ik kom in de hal om de koffie en thee tafel te verzorgen. Er staat een groep mannen, prachtig uitgedost als Koningen. Ze hebben kronen op  hun hoofd, mantels om met ‘hermelijn’ afgezet en er heerst een lacherige, opgewonden stemming. Sommige voelen zich licht gegeneerd dat ik hen zo zie en maken een verontschuldigende opmerking.

Hartverwarmende chocolade drank

Hartverwarmende chocolade drank

Vanavond is er een cacao ceremonie. De deelnemers krijgen een cacao drank gemaakt van speciale cacao uit Zuid Amerika die wordt aangemaakt met kruidige thee. Deze cacao drank heeft de kwaliteit om hun hart te openen. Enkele cursisten komen de keuken in en vragen of ze de drank daar mogen bereiden. Natuurlijk mag dat. Ze gaan aan de slag met pannen en kruiden.

De spirits hebben geen klok

De spirits hebben geen klok

De cursusleider komt de keuken binnen gestoven, draait zich om bij de deur en kijkt op de klok die daarboven hangt. Zo gaat dat altijd met hem; ik moet er stiekem om lachen. Het is 12.15 uur en hij heeft die morgen gevraagd of de lunch om 13.00 uur geserveerd kan worden.

wtfdivi014-url3

Biologisch - vers - smaakvol

 
wtfdivi014-url3

Koken op locatie

 
wtfdivi014-url3

Voor meerdaagse workshops

 
wtfdivi014-url3

Betrokken en flexibel

 

MAG IK JE EEN E-BOOK KADO DOEN?

Ja, ik wil een E-Book!

Als bonus bij dit ebook krijg je elke maand concrete tips voor lekker koken en gezonder eten plus één of meer recepten.

Meer citroen?? Moet je doen!!

Ken je dat? Ineens voel je het. Je keel is wat rauw, je neus prikt, je hoofd voelt een beetje zwaar….  “Hè nee, gètver! ik word verkouden; dat is nou het laatste waar ik zin in heb.” Goede raad is duur, maar de oplossing is eigenlijk best goedkoop: een biologische citroen en wat rauwe honing. De magische citroen doodt onder andere verwekkers van verkoudheid en griep en geeft je afweer een flinke oppepper. Eet ‘m met huid en haar op. Ja, je leest het goed, met huid en haar, dus schil, pitten; de hele citroen (zie recept verderop). Doe dat een paar dagen achter elkaar en je verkoudheid zal snel afnemen.

5 Onmisbare ingrediënten in een gezonde salade

Kom je met je saladefantasie niet veel verder dan ijsbergsla uit en zakje met wat tomaten en komkommer? Wordt dat niet een beetje saai? Heb je eigenlijk geen idee wat je nog meer zou kunnen doen? Kan het wellicht ook een tikkie gezonder? Als je wilt weten hoe het anders kan, kijk dan eens hieronder naar de 5 onmisbare ingrediënten in een gezonde salade.

Havermoutpap? Gètver!!!

Heb je ook een pap-trauma? Je weet wel, die havermout van vroeger, gemaakt met melk? Die lucht alleen al. Veel mensen krijgen de neiging te kokhalzen bij het woord “havermoutpap”. Als kind moesten we het eten, omdat het gezond zou zijn voor ons. Maar lekker… Zelfs een heleboel suiker kon de ellende niet goed maken.