Koken met lef en liefde

Testimonials

Sven Goedbloed

Partner en gids bij In the Heart of Change (www.intheheartofchange.com)

3 november 2017

“Monique in de keuken maakt dat ik mij volledig kan richten op mijn groepen. Zij heeft een authentieke rust, is zorgzaam en bereid liefdevol heerlijke maaltijden. Monique weet dat haar kookkunst ten dienste staat van anderen en hun proces. Voor mij als begeleiders is dat heel prettig, omdat ik vaak uit de tijd loop in mijn workshops. Dan is het heerlijk als er een zelfbewust, flexibel mens het culinaire deel verzorgt. Iemand die begrijpt dat haar moment van glorie wel komt als de deelnemers de eerste hap nemen. Het is altijd heerlijk!”  

Sander Doet

Cursist

17 september 2017

“Monique Laat mij iedere keer dat ik haar treft weer proeven en zien dat goed, gezond en glutenvrij eten echt lekker kan zijn! Dankjewel Monique”

Marie Louise Amaruq

Cursist

1 december 2017

“Monique heeft vijf dagen voor ons gekookt tijdens de Womb Wisdom Retraite. Wat een genot was dat. Ondanks de nodige dieetbeperkingen hebben we als godinnen gegeten. Zo smakelijk, zo verzorgd en zo mooi opgediend, iedere maaltijd weer. En dan die chocoladetaart!!!!!!

Naast dat alles is Monique ook nog een fantastisch mens, maar ja, dat kan ook niet anders wanneer je zo betrokken bent.”

Edwin Holwerda

Partner en trainer bij MannenWerk (www.mannenwerk.org) 

25 oktober 2017

Monique is al vele jaren het culinaire middelpunt van onze mannen workshops. Met veel toewijding, passie en liefde voor haar - én ons - werk tovert ze de meeste verassende en verrukkelijke maaltijden op tafel.

Wij mannen genieten altijd van haar aanwezigheid en ze vult ons team van trainers op perfecte wijze aan. Daarnaast is ze betrouwbaar en stabiel in haar werk en de kwaliteit die ze levert en maakt ze voortdurend gebruik van de beste - en zeer smaakvolle - biologische en organische producten.

Een andere belangrijke kwaliteit van Monique is dat ze altijd bereid is om flexibel mee te bewegen met onze wensen (en vaak wisselende werktijden) en dat ze precies aanvoelt wat we wanneer nodig hebben.

Wij kunnen Monique van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een fantastische en creatieve kok die alles voor je over heeft, afgestemd en rustig werkt, en alles voor je uit de kast trekt. Ze maakt ons team - en ons werk - compleet en dat is toch precies wat je wilt als je trainer?”

Peter Paul van de Berg

Cursist

10 september 2017

“Ik heb Monique nu 3 keer meegemaakt op workshops voor een groep mannen kokend en zij blijft het lichtpuntje in deze zware dagen. Hoe zij elke keer weer vegetarische of veganistische maaltijden tot 3-sterren ervaringen weet te maken is gewoon bijzonder.

Echt aan te raden voor iedere Bourgondiër.”

Yama Voorhorst,

Tantrica, Womb Wisdom Keeper & Plant Medicine Singer (www.ActWild.nl)

14 november 2017

"Monique is mijn favoriete kok, by far! Zij kookt regelmatig in mijn retraites en welke diëten er ook doorgegeven worden, Monique maakt er altijd een feestje van. Haar eten is overheerlijk, super gezond en het ziet er bovendien prachtig uit, van de rijk gevulde ratatouille (een gerecht wat ik nooit lekker vond tot Monique het voor ons klaarmaakte met in de oven gegrilde groenten, kerstomaatjes en verse basilicum) tot de glutenvrije chocoladetaart versierd met eetbare bloemen. Haar timing is ook perfect, op de afgesproken tijden staat de maaltijd klaar - en zelfs als ik soms last minute moet aangeven dat wij als groep wat later zijn, dan past zij zich razend snel aan.

Daarnaast is Monique zelf een super leuke, vrolijke dame die graag vertelt over wat ze heeft klaargemaakt.”

Tina Vos

Cursist

22 augustus 2016

“Wat een culinaire belevenis van formaat om hier te genieten van heerlijke, oprechte, gezonde, zuivere en met veel liefde klaargemaakte gerechten!! Het was top!!”

Marijke Timmermans

Cursist

13 augustus 2016

“Héérlijk, gezond en eerlijk eten! Pure verwennerij, je voelt de met aandacht klaargemaakte voedingsstoffen je lijf binnenstromen! Een echte aanrader!”

Karin Hogenboom

Eigenaar en trainer Volzicht (www.volzicht.nl)

13 augustus 2016

Monique heeft meerdere malen voor mijn 3-daagse oog-retraite in de Hof van Axen gekookt. De maaltijden zijn bij mij heel belangrijk, omdat ik oog-voedende maaltijden voor mijn klanten wil, gebaseerd op de bevindingen van Weston Price. Monique doet dit met veel plezier en passie. Iedere keer weer weet ze me te verrassen met maaltijden, die voor mij nieuw zijn. Ze is echt heel creatief in de keuken en met veel toewijding maakt ze heerlijke maaltijden die ons, onze ogen en blik op de wereld versterken.

Dank je wel Monique!

wtfdivi014-url3

Koken op locatie

wtfdivi014-url3

Voor meerdaagse workshops

wtfdivi014-url3

Biologisch - vers - smaakvol

wtfdivi014-url3

Betrokken en flexibel

MAG IK JE EEN E-BOOK KADO DOEN?

Ja, ik wil een E-Book!

Als bonus bij dit ebook krijg je elke maand concrete tips voor lekker koken en gezonder eten plus één of meer recepten.

Meer citroen?? Moet je doen!!

Ken je dat? Ineens voel je het. Je keel is wat rauw, je neus prikt, je hoofd voelt een beetje zwaar….  “Hè nee, gètver! ik word verkouden; dat is nou het laatste waar ik zin in heb.” Goede raad is duur, maar de oplossing is eigenlijk best goedkoop: een biologische citroen en wat rauwe honing. De magische citroen doodt onder andere verwekkers van verkoudheid en griep en geeft je afweer een flinke oppepper. Eet ‘m met huid en haar op. Ja, je leest het goed, met huid en haar, dus schil, pitten; de hele citroen (zie recept verderop). Doe dat een paar dagen achter elkaar en je verkoudheid zal snel afnemen.

5 Onmisbare ingrediënten in een gezonde salade

Kom je met je saladefantasie niet veel verder dan ijsbergsla uit en zakje met wat tomaten en komkommer? Wordt dat niet een beetje saai? Heb je eigenlijk geen idee wat je nog meer zou kunnen doen? Kan het wellicht ook een tikkie gezonder? Als je wilt weten hoe het anders kan, kijk dan eens hieronder naar de 5 onmisbare ingrediënten in een gezonde salade.

Havermoutpap? Gètver!!!

Heb je ook een pap-trauma? Je weet wel, die havermout van vroeger, gemaakt met melk? Die lucht alleen al. Veel mensen krijgen de neiging te kokhalzen bij het woord “havermoutpap”. Als kind moesten we het eten, omdat het gezond zou zijn voor ons. Maar lekker… Zelfs een heleboel suiker kon de ellende niet goed maken.