Koken met lef en liefde

Wie ben ik?

Al zo lang ik mij kan herinneren hou ik van koken. De keuken is een plek waar ik mijn creativiteit kwijt kan en waar ik in de flow ben. Ik heb van alles uitgeprobeerd en oneindig veel gelezen in kookboeken en -tijdschriften. Hierdoor is een soort levende bibliotheek in mijn hoofd ontstaan, die maakt dat ik weet wat bij elkaar past en die me helpt improviseren.

Ik kan intens verrukt raken van echt mooie producten waar de energie vanaf spat. In de loop van de jaren is biologisch, regionaal en ecologisch verantwoord essentieel geworden voor mij.

Door cursisten met allergieën ben ik me ook gaan verdiepen in lactosevrij, veganistisch en glutenvrij koken. Maar even zo vrolijk kook ik voor een groep die graag volgens Weston Price eet (bottenbouilons, rauwe eieren, orgaanvlees, stoofpotten, vis, schaal- en schelpdieren).

Kortom ik kan van alles maken en vind dat ook allemaal leuk om te doen.

Ik vind het erg fijn om het mensen naar de zin te maken. Ik hou van mensen en geniet van het contact met de cursisten en cursusleiders.

Zelf heb ik al 20 jaar allerlei opleidingen op gebied van bewustzijn gedaan. Voor cursusleiders is het prettig dat ik snap waar ze mee bezig zijn. Niet perse inhoudelijk, maar het proceswerk. Ik weet dat dit flexibiliteit van mijn kant vraagt. Ik heb een ondersteunende rol en daar voel ik me prettig bij. Hun werk staat op nummer 1 en niet mijn kokerij, hoe essentieel het ook is.

Mijn organisatietalent komt zeer van pas in de keuken in het algemeen, maar in het bijzonder bij het organiseren van de kokerij voor grotere bijeenkomsten, zoals de afgelopen twee jaar voor de KIVA-ceremonie in Borculo met 450 gasten gedurende 4 dagen.

Wil je mij nog een beetje beter leren kennen? Lees mijn achtergrondverhaal  of nog beter: laat mij voor jouw groep koken!

wtfdivi014-url3

Koken op locatie

wtfdivi014-url3

Voor meerdaagse workshops

wtfdivi014-url3

Biologisch - vers - smaakvol

wtfdivi014-url3

Betrokken en flexibel

Mijn werkwijze

Met verse biologische ingrediënten bereid ik op locatie lekkere maaltijden. Ik zorg dat het eten er mooi en verzorgd uit ziet. Groenten speelt de hoofdrol en pakjes, zakjes en kunstmatige toevoegingen komen mijn keuken niet in, evenmin als geraffineerde suiker.

Als ik weet dat je graag wat flexibel bent met de tijd, pas ik het menu daarop aan. Jouw werk staat centraal; mijn werk is daaraan ondersteunend. Als je er om 17.00 uur achter komt dat je het diner om 18.00 uur niet gaat halen, geef je mij even een seintje en dan speel ik daarop in met mijn kokerij. Ik zorg dat het eten lekker blijft en bied het aan als jij zover bent.

Wanneer er cursisten zijn met specifieke dieetwensen, zorg ik dat ook zij goed en lekker te eten krijgen.

Voor speciale gelegenheden, zoals een bijzonder onderdeel van je workshop of een jarige cursist maak ik met liefde wat extra’s zoals een prachtig versierde taart of speciale, lekkere versnaperingen, zoals bijvoorbeeld een plateau met gezonde snacks, een mooie fruitsalade of een vijg gedompeld in pure chocolade.

In de keuken bewaar ik zo veel als mogelijk de rust en ben bewust aanwezig terwijl ik kook. Ik werk veel met dankbaarheid en werk samen met de Spirits. Cursisten zeggen vaak dat ze de liefde proeven in mijn eten.

MAG IK JE EEN E-BOOK KADO DOEN?

Ja, ik wil een E-Book!

Als bonus bij dit ebook krijg je elke maand concrete tips voor lekker koken en gezonder eten plus één of meer recepten.

Meer citroen?? Moet je doen!!

Ken je dat? Ineens voel je het. Je keel is wat rauw, je neus prikt, je hoofd voelt een beetje zwaar….  “Hè nee, gètver! ik word verkouden; dat is nou het laatste waar ik zin in heb.” Goede raad is duur, maar de oplossing is eigenlijk best goedkoop: een biologische citroen en wat rauwe honing. De magische citroen doodt onder andere verwekkers van verkoudheid en griep en geeft je afweer een flinke oppepper. Eet ‘m met huid en haar op. Ja, je leest het goed, met huid en haar, dus schil, pitten; de hele citroen (zie recept verderop). Doe dat een paar dagen achter elkaar en je verkoudheid zal snel afnemen.

5 Onmisbare ingrediënten in een gezonde salade

Kom je met je saladefantasie niet veel verder dan ijsbergsla uit en zakje met wat tomaten en komkommer? Wordt dat niet een beetje saai? Heb je eigenlijk geen idee wat je nog meer zou kunnen doen? Kan het wellicht ook een tikkie gezonder? Als je wilt weten hoe het anders kan, kijk dan eens hieronder naar de 5 onmisbare ingrediënten in een gezonde salade.

Havermoutpap? Gètver!!!

Heb je ook een pap-trauma? Je weet wel, die havermout van vroeger, gemaakt met melk? Die lucht alleen al. Veel mensen krijgen de neiging te kokhalzen bij het woord “havermoutpap”. Als kind moesten we het eten, omdat het gezond zou zijn voor ons. Maar lekker… Zelfs een heleboel suiker kon de ellende niet goed maken.